Svim učenicima koji u ovo neobično i neizvjesno vrijeme ponovo sjedaju u školske klupe želim uspješnu školsku 2020/2021. godinu!

Događala se ona u školskim zgradama ili online, već sada je sasvim jasno da će je obilježiti neka posve nova pravila na koja se tek treba naviknuti.

Izazovi nisu laki, ali život je često pun izazova.

Posebno važno razdoblje očekuje prvašiće. Oni započinjanjem osnovnoškolskog obrazovanja ulaze u svijet zanimljivih obaveza, a ove godine, nažalost, i u svijet koji od njih traži veliku, gotovo neprimjerenu odgovornost spram očuvanja zdravlja.

Želio bih, dragi prvašići, da vam školski dani, osim znanja i novih vještina, donesu i mnoštvo druženja, prekrasna nova prijateljstva koja će vas trajno povezivati. No, ova godina i pred takve jednostavne dobre želje postavlja neka pravila. Učit ćete družiti se i na udaljenosti, razumjeti se katkad i bez pogleda, biti prijatelji u posebnim okolnostima. Zasigurno, pamtit ćete prve školske dane kako god oni izgledali. A svi se moramo potruditi da vam budu što ljepši i sjećanja na njih što veselija.

Svim nastavnicima želim puno strpljenja i ljubavi, tih nepresušnih vrijednosti koje svaki dobar učitelj nesebično ugrađuje u svoj rad s djecom. Ova je godina za sve koji rade u školama posebno izazovna i neobična. No, ja sam uvjeren da učiteljski poziv nadilazi sve poteškoće i uvijek pronalazi način da se ostvari na najljepši način u okvirima koji su mogući. U tom smislu svim nastavnicima dugujemo zahvalnost na trudu koji će ove godine posebno ulagati u svoj rad.

Kaže se da je đačko doba najljepše u životu, i to je istina. A specifično ove godine đačko doba postaje i svojevrsni test odgovornosti za mnoge. Neće biti lako, ali u životu najbolje i najdulje pamtimo uspješno prebrođene teške i nove situacije.

Zato, sretno učenici! Sretno učitelji!