Nesebična rijeka dobrote razlila se Hrvatskom kao reakcija na podivljalu Savu i druge rijeke koje su u Slavoniji, BiH i Srbiji odnijele mnoge živote, porušile sela i trajno izmijenile sudbine mnogih ljudi.

Svi pomažu. I Rijeka pomaže.

Sudeći po aktivnostima na društvenim mrežama, a pogotovo na konkretnim lokacijama – u Crvenom križu, na Kampusu, u Klubu mladih i brojnim drugim udrugama – čini se da nema stanovnika Rijeke koji nije spremio u kutiju bar dio stvari s popisa koji se šeraju posvuda i odnio na neki od punktova.

Grad Rijeka uplatio je 100.000 kn proračunskog novca Crvenom križu, gradska komunalna poduzeća izdvojila su još ukupno 180.000kn.

U prikupljanju novčanih sredstava ili potrebnih stvari organiziraju se DJ-i, pisci, glazbenici, akademska zajednica, sportske udruge…teško je i nabrojati sve inicijative koje se javljaju s jednim jedinim zajedničkim ciljem – pružiti ruku pomoći stanovnicima poplavljenih područja.

I svima su nam srca velika. Jer znamo da ljudi kojima je teško računaju na nas.

Sada, kad nam je katastrofa pokazala da možemo i znamo biti solidarni, da smo ljudska bića osjetljiva na patnju drugih, nemojmo to više nikada zaboraviti.

Ponosan sam na sve Riječane i Riječanke, na naš grad koji kaže – Rijeka pomaže !

I još jednom, ako ne znate kako i gdje se uključiti: slijedite #RIJEKAPOMAZE ili potražite na Facebooku grupu “Rijeka pomaže”.

 

Tekst: V. Obersnel