Jednom u četiri godine (a ovoga puta u manje od godinu dana) svi mi, punoljetni građani Republike Hrvatske, imamo priliku dati svoj glas ljudima za koje vjerujemo da će u vođenju zemlje zastupati naše vrijednosti, ispunjavati obećanja koja su nam dali i raditi u interesu svih građana, kao predstavnici građana.

Taj čin izlaska na izbore je temelj na kojem počiva demokracija u kojoj živimo. Nije idealna, poznajemo joj mnoge mane, ali ona je trenutno najbolji mogući sustav.

Zato vas sve pozivam da izađete na izbore. Bez obzira za koju stranku ćete glasati, dobro je da izađete. U svim tim opcijama između lijevih i desnih, centra i boka, malih i velikih… stojimo zapravo svi mi kao glasači i dan izbora je dan u kojem se svaki pojedini glas jako čuje. Glasnije nego inače.

Nemojte utišavati sami sebe, nemojte ostati kod kuće. Šetnjom do birališta i glasanjem ispunjavate svoju građansku dužnost, a ispunjavajući je, stječete i svoje građansko pravo da se bunite i njurgate ako stvari krenu nizbrdo ili da odahnete i veselite se ako stvari idu kako treba. Jer bez izlaska na izbore, ništa nije do vas.

Zato, vidimo se na biralištima u nedjelju!

Želim nam svima dobru nedjelju!