Zapravo, sasvim je izgledno da 17.-og neću vidjeti baš sve vas, ali nadam se da ću vas vidjeti 18.-og, u izbornim rezultatima.

Već sam to rekao, a želim i ponoviti, izbori su doista najvažniji događaj demokracije. Čin glasanja u sebi nosi želju i motiviranost. Nosi stvarnu poruku da sudjelovati ima smisla. Jer, na dan izbora izravno utječemo na budućnost našeg grada. Zato se čovjek koji ne izađe na izbore, odriče prava na sudjelovanje u društvu, životu lokalne zajednice, odriče se prava vlastite odluke i prava na kasniju kritiku.

Ovi prvi neposredni izbori za mene su značili kampanju temeljiti na neposrednoj komunikaciji s biračima. Zapravo, bio je to samo nastavak onoga što najviše i volim u ovom poslu – razgovarati s Riječanima, pitati ih, slušati ih, truditi se ostvarivati njihove želje. Stoga je početak moje kampanje obilježilo slanje pisama na tisuće riječkih adresa i objavljivanje ankete na web stranici sa zamolbom da svojim prijedlozima sudjelujete u kreiranju mog Izbornog programa. Odaziv je bio ogroman i većinu prijedloga uvrstio sam u Izborni program. Zato je Izborni program i nazvan Tvoja Rijeka. Iza njega doista stoje tisuće građana. Hvala vam svima na tome, na doprinosu, idejama, prijedlozima.

Da je jedino takva otvorena komunikacija ispravan put, potvrdilo je i istraživanje LOTUS koje je financirala Europska komisija i čiji, nedavno objavljeni, rezultati govore da je Grad Rijeka, od svih 556 jedinica lokalne i regionalne samouprave, najtransparentniji, najodgovorniji i najotvoreniji prema svojim građanima. Na te sam rezultate izuzetno ponosan.

I zbog toga, ali, naravno, ne samo zbog toga, vidimo se u nedjelju, 17.-og ili – skužit ćemo se po feelingu, negdje na Korzu, 18.-og!