Hvala vam. Prije svega hvala što ste izašli na izbore. Zatim, hvala vam na povjerenju koje ste mi ponovo ukazali. Zbog toga sam sretan, ali osjećam i neizmjernu dozu odgovornosti prema svima vama koji ste opisali krug oko broja 6. I još nešto, jako važno – hvala vam što ste odlučili da Rijeci ne treba drugi krug izbora.

Zadnjih par dana bilo je pomalo iscrpljujuće. Mnogo pitanja, nekoliko sučeljavanja, puno mailova, isto toliko odgovora, različite emocije… Iako su sve ranije ankete pokazivale da će Rijeka već u prvom krugu odabrati, čovjek ipak, u samom finišu, lako uđe u neki osjećaj neizvjesnosti. No, taj osjećaj nije trajao dugo. U nedjelju sam zapravo dobar dio dana bio posve smiren, ali negdje popodne, oko 6 i pol, uhvatila me neka nervoza. A onda, stigli su rezultati izlaznih anketa koje su se popunjavale na nekim biralištima i već su rezultati tih anketa pokazali da drugog kruga u Rijeci neće biti.
Ponosan sam zbog toga na Rijeku i sve njene građane. Ne samo zbog opcije koju su odabrali – iako mi je, bez lažne skromnosti, to velika čast – nego i zbog toga što se ponovo pokazalo da je Rijeka jedna među rijetkima. Jer, najveći dio velikih gradova u Hrvatskoj ulazi u drugi krug, ali Rijeka – ne. Ovdje su građani vrlo precizno znali što žele. Znali su to prije par mjeseci, kada smo zajednički sastavili program Tvoja Rijeka. Potom su znali su da je to provediv i realan program u bliskom doticaju s njihovim željama i potrebama. I onda su, jednako tako, u nedjelju znali što učiniti na biralištima. To su Riječani! I to je Rijeka. Zato volim ovaj grad. Biti odgovoran možda nije zabavno, ali je mudro. Biti drugačiji nije lako, ali je veličanstveno hrabro.
I zato, kada su neki rekli da je Rijeka “dosadna” jer u njoj nema žutila, euforije, psovki i agresije – ja sam pomislio: nadam se da nikada neće ni biti svega toga! I zato, još jednom – hvala vam.

Sada znam što trebam učiniti. Valja mi zasukati rukave, realizirati planove i ispuniti obećanja! Tek tada će posao biti gotov, a ja ću biti sretan gradonačelnik sretnog grada. I zato, pratite i dalje što radim, usmjeravajte me i kritizirajte. Rezultati će tada biti još bolji.