Ovim putem iskazujem svoje duboko poštovanje prema udrugama koje su uključene u organizaciju prosvjeda podrške kurikularnoj reformi koji će se 1.6. u 18.00 sati održati u više gradova u Hrvatskoj. 

U Rijeci – na Kontu.  

Snaga inicijative Hrvatska može bolje u samo nekoliko dana zatresla je javni prostor gromoglasno i hrabro. 

Ne mogu govoriti za cijelu Hrvatsku, ali što se Rijeke tiče, mislim da nema indiferentnih (ili se njihov broj iskazuje u promilima). Jer čak i oni koji ne dođu u srijedu na Kont, zasigurno su svjesni da je cjelovita reforma obrazovnog sustava korak koji je Hrvatska već odavno trebala učiniti.

Ovo je galama koja se diže protiv daljnjeg odugovlačenja, i aplauz za sve ono što je do sada učinjeno. A učinjeno je mnogo, s puno stručnosti, s puno entuzijazma i s velikim srcem. Na tome čestitam gospodinu Jokiću i čitavom timu koji vodi, uključujući sve stručne podskupine i sve učitelje koji su do sada sudjelovali u projektu cjelovite kurikularne reforme.

Zato što je ona važna, zato što je zbilja jako važna, i Rijeka će za nju dići svoj glas 1.6. na Kontu.

Na ovom sam blogu već davao podršku kurikularnoj reformi zato jer čvrsto vjerujem da je Hrvatskoj potreba reforma obrazovanja, upravo kako su je zamislili Jokić i brojni učitelji i stručnjaci koji su na njoj radili bez ujecaja politike, sve do formiranja nove Vlade. I zato sada dajem podršku organizatorima prosvjeda.

Svim riječkim udrugama koje sudjeluju u organizaciji prosvjeda podrške na Kontu želim puno uspjeha. Ponosan sam na složnost i zajedništvo koji se očituju u ovoj inicijativi. I ponosan sam što pripadnici civilnog sektora u Rijeci prepoznaju važnost trenutka, što su svjesni vrijednosti za koju se bore i odlučni povesti građane Rijeke u akciju zauzimanja za izuzetno bitnu stvar.

Svima želim dobru energiju u srijedu u 18 h i snagu riječi koja će doprijeti do onih koji su u ovom trenutku najodgovorniji.