Kako vrijeme brzo leti. Imao sam namjeru napisati novi post odmah poslije Nove godine kad ono, evo, već je kraj siječnja. Da čovjek ne povjeruje.
Na početku bih se zahvalio svima koji su pročitali ponešto na mojem blogu, a naročito onima koji su komentirali. Istina, očekivao sam manje formalne komentare i pitanja jer blog ipak nije aktualni sat, ali nema veze. Trudit ću se i dalje odgovoriti na svako pitanje.

A sad ipak malo o Novoj godini. Moram priznati da sam malo strahovao kako će Riječani prihvatiti ovako koncipiran doček u kojem, što nesumnjivo odgovara identitetu Rijeke, svi izvođači predstavljaju urbani rock zvuk.
Moj se strah rasplinuo na prepunom Korzu uz odličnu atmosferu i muziku, pa sam se mogao opustiti i uživati do ranih jutarnjih sati. Kad sam odlazio kući, oko 6 ujutro, grad je još bio pun mladih ljudi. Naime, unazad nekoliko godina, slična scena se ponavlja svaki petak i subotu kad se u gradu živi do ranih jutarnjih sati i kad su parkirališta punija nego po danu.
Kad god sam u prilici to vidjeti srce mi naraste ko gradski toranj i ubrza ritam, jer samo pred desetak godina grad je bio pust već oko 8 navečer, čim bi se zatvorili dućani. Tako mi navru sjećanja. Moja generacija, a i mnoge poslije moje, tražile su zabavu u Opatiji ili čak Crikvenici često sam tada razmišljao da se to jednom mora promijeniti. I eto, imao sam sreću.
Ne samo da mi se san ostvari, nego i da sam doprinesem njegovom ostvarenju.

Za koji dan počinje završnica karnevala. Ni to više nije samo veliki broj maskiranih ljudi i šarenilo boja na Korzu i obali.
Ove godine bit će tu ponovo Carnival party, pa koncert Majki i TBF-a u šatoru na rivi i koncert Gibbonija i još svašta.
Znam da će u ponedjeljak opet biti poziva u moj ured i prigovora na buku po cijelom gradu, ali neka. Spreman sam to otrpjeti za Rijeku koja diše punim plućima, živi i zabavlja se u pravom ritmu.

I, jedva čekam petak, 15. veljače. Da u Dvorani mladosti opet uživo čujem i Parafe i Termite i Pankrte. Uskoro će i natječaj za novog zakupnika Palacha i siguran sam da će s novim vodstvom i Palach ubrzo uhvatiti ritam pravog riječkog rock kluba, ritam kakav i zaslužuje.

Dosta za sada, vidimo se na Korzu.