Dragi sugrađani,

danas ću podnijeti ostavku. I na mjesto gradonačelnika i na sve stranačke funkcije.

Naime, već predugo se ne mogu pogledati u ogledalo.

Ali sada, nakon ove odluke, opet ponosno sam sebi gledam u oči. Nemam više dioptriju pa sve vidim puno bolje. Rapidno mršavim i proljepšavam se. Tako da me prestaje zanimati unapređenje grada i uopće unapređenje društva. Posvetit ću se svojoj figuri.

Na kraju ove moje gradonačelničke funkcije  žalim samo zbog nekoliko stvari: nisam uspio izgraditi Bazene na Kantridi, ni Dvoranu na Zametu. I ništa nisam napravio po pitanju Autobusnog kolodvora. A još sam i potpuno izignorirao potrebu za otvaranjem Art kina u Rijeci. To je sve bilo nekako neprimjereno od mene.

Što se politike kao politike tiče, jedino čega se u odlasku s političke scene iskreno bojim je činjenica da ćemo možda stvarno ući u Europsku uniju. E, to mi tjera istinski strah u kosti i usput mi se lede žile. Nisam euroskeptik. Ja sam totalni eurofob. Al to već svi znate. Eurofob sam još od kad se raspala Jugoslavija. Jer, kao istinski jugonostalgičar i komunist, ne mogu podnijeti da se Hrvatska nađe u nekakvoj europskoj grupaciji. Zapravo, najviše bih volio da ovi pregovori s EU propadnu pa da se otvore novi pregovori svih onih 7 država (znamo kojih), za novu SFRJ.

O mjestu potpredsjednika Milanoviceve vlade za drustvene djelatnosti dobro sam razmislio i prihvatio sam to mjesto.  Ali onda sam danas nazvao Zorana i ipak odustao od toga jer je moj konačni izbor aerobik.  A shvaćam da se ne možeš razletjeti na sve strane i biti uspješan u svemu. Tako da sam dva puta dobro razmislio i shvatio što su mi prioriteti. Već sam nabavio sve DVD-e Jane Fonda i polako se uhodavam. Za točno godinu dana, namjeravam izdati svoj DVD “Vježbajte s Obijem”. Zato, upamtite ovaj današnji datum – 1. APRIL – i potražite dogodine moj DVD na svim kioscima. Bit će besplatan uz kupljeni primjerak bilo koje dnevne novine.

Sretan vam današnji dan! Uživajte u šalama i pošalicama! Bolje da vas lažu samo danas nego svaki dan!

Tekst: V.Obersnel