Na kraju smo godine koja će ostati u  kolektivnom sjećanju cijelog čovječanstva po velikoj krizi uzrokovanoj pandemijom Covida-19.

Unatoč svim poteškoćama, u Rijeci smo pokazali da smo grad u kojem ljudi i u najtežim uvjetima imaju snage, želje i volje učiniti nešto dobro i pozitivno. Riječka 2020. zaista je bila posebna, i to ne samo zbog pandemije. U Rijeci ćemo se godine na izmaku  sjećati i kao godine u kojoj smo postali Europska prijestolnica kulture i postavili Rijeku na kulturnu kartu Europe i svijeta. Nakon spektakularnog otvorenja, i svih izazova pandemije koji su ubrzo uslijedili, održali smo Ljeto u prijestolnici tijekom kojeg smo imali prilike uživati u gotovo 400 kulturnih programa. Otvorili smo prekrasan Muzej grada u obnovljenoj Palači šećerane te priveli kraju uređenju gotovo čitavog bivšeg kompleksa Benčić.

Ostali smo u samom hrvatskom vrhu po povlačenju sredstava iz Europske Unije. Dovršili smo stare i započeli nove – velike i male – projekte, ostali prvi grad po digitalnoj spremnosti u Hrvatskoj. I to je samo dio onog dobrog što nam se u ovoj zahtjevnoj godini dogodilo. Prošećimo zajedno kroz riječku 2020.