U Novom listu je prije tjedan dana objavljen intervju sa saborskim zastupnikom SDP-a Željkom Jovanovićem. Intervju je vodila novinarka Tihana Tomičić a objavljen je pod naslovom: “Rijeka je spasila hrvatsku ligu od potpunog potonuća u nogometnu močvaru”.

U jednom od pitanja upućenih g. Jovanoviću, a govoreći o Nogometnom klubu Rijeka i izgradnji novog stadiona na Kantridi, novinarka kaže da “dugo traje borba vodstva kluba s gradskom upravom” sugerirajući da je Grad Rijeka kočničar u realizaciji projekta stadiona na Kantridi.

Budući da ne postoji nikakva “borba” između HNK Rijeke i Grada Rijeke oko novog stadiona, uputio sam ispravak na taj dio intervjua, ali taj ispravak nikada nije objavljen.

Pošto ovo nije prvi put da Novi list plasira ovu posve netočnu tezu kako je Grad kriv što stadion na Kantridi još nije izrađen, a meni je i ovoga puta uskraćeno pravo na ispravak te netočnosti, ne mogu zaključiti ništa drugo nego da v.d. glavnog urednika Robert Frank na ovaj način želi omraziti Grad Rijeku i mene kao predstavnika Grada svim ljubiteljima NK Rijeke i riječkog nogometa

Grad je prije dvije godine stvorio sve uvjete za gradnju stadiona na Kantridi

Naime, Grad Rijeka je prije gotovo dvije godine osigurao uvjete za izgradnju novog Stadiona na Kantridi i projekt je već tada mogao u realizaciju. Štoviše, već dvije godine za redom Grad Rijeka u proračunu osigurava čak 30 milijuna kuna za izgradnju pristupne ceste i ostale infrastrukture potrebne za funkcioniranje novog Stadiona i čitavo to vrijeme spreman ih je realizirati i time ispuniti svoj dio posla.

Za hotel i poslovno-trgovački centar Grad je pristupio izmjenama GUP-a

Investitor je u više navrata mijenjao svoj plan u konačnici odlučio uz stadion na Kantridi graditi i hotel te poslovno-trgovački centar. Obzirom da se radi o potpuno novom načinu promišljanja ove lokacije, moralo se pristupiti izmjenama Prostornog plana i Generalnog urbanističkog plana što je Grad također napravio i, što se gradske uprave tiče, sada je dozvoljena i gradnja hotela te poslovnih i trgovačkih kapaciteta. Ipak, još uvijek je otvoreno pitanje gradnje na pomorskom dobru s čime se pak mora usuglasiti nadležno ministarstvo i Primorsko-goranska županija.

Za Rujevicu je Grad osigurao infrastrukturu, zemljište i projektnu dokumentaciju

Isto tako, da nikakve “borbe” nema Grada i Kluba, pokazuje i činjenica da je Grad Rijeka i za novi stadion na Rujevici osigurao potrebnu infrastrukturu, ali i projektnu dokumentaciju te zemljište za gradnju.

Nažalost, u objavljenom intervjuu nije točan niti navod g. Jovanovića koji odgovarajući na to pitanje kaže kako je “dolazak Miškovića u Rijeku dar s neba za sve koji vole nogomet i Rijeku”.

Social sport u Rijeku je stigao zahvaljujući Gradu

Naime, dolazak Social sporta u Rijeku nema nikakve veze s nadnaravnim silama već isključivo s politikom Grada Rijeke koji je ovu fondaciju doveo u HNK Rijeku te joj sukladno odrednicama Zakona o sportu, po provedenom postupku obveznog preoblikovanja HNK Rijeka u sportsko dioničko društvo, dokapitalizacijom (privatizacijom) prepustio većinski dio udjela kojeg je do tada imao u Klubu.

O tome je tada Novi list detaljno izvještavao pa je nemoguće da su danas uredniku Novog lista ove informacije nepoznate. Upravo zato zabrinjavajuće je da Novi list građanima Rijeke ove informacije uskraćuje i plasira potpuno drugačije teze o tobožnjem sukobu Social sporta i Grada Rijeke.