Nove stranice!

kontakt

u akciji

GlasOjedaC - Vojko Obersnel Obi

 

Glasojedac

Igra u kojoj kandidat kojeg podržavaš stvarno može pobijediti na izborima, "progutati" glasove (i protukandidate) i postati gradonačelnik.

Jedi i pobijedi!

Dobro prouči pravila igre:

Između pet kandidata izaberi svojeg i hrabro ga vodi do gradonačelničkog mjesta na sljedeći način:

  • u labirintu predizborne utrke tvoj kandidat skuplja glasove birača i izbjegava napade drugih kandidata. Kada sakupi sve glasove u jednom kvartu, prelazi na novi kvart u kojem skuplja nove glasove birača.
  • na putu sakupljanja glasova ometaju ga protukandidati koji ga love, žele mu se prepriječiti na putu i onemogućiti mu pobjedu. Ako ga sustignu na tom putu, tvoj kandidat ne može pobijediti nadmoćno, u prvom krugu. Nego ulazi u kampanju za drugi krug. Kada izgubi u oba kruga, tvoj kandidat je, bez obzira na svoje dobre ili loše namjere, završio igru.
  • blizu uglova labirinta nalaze se točke koje predstavljaju dominacije tvojeg kandidata na medijskim sučeljavanjima. Kada tvoj kandidat u takvom sučeljavanju argumentirano odgovori na sve prozivke protukandidata, to mu omogućava, ali samo privremeno, da pojede i jednog od protukandidata. Oni će u toj fazi poplaviti od užasa i zavisti, počet će glavinjati i mijenjati smjer kretanja i to će biti znak da su stvarno izgubili kontrolu i da ih tvoj kandidat može lako pojesti. Prije nego što se ponovo vrate u formu, protukandidati će problijediti od toga što su vidjeli, ali oporavit će se vrlo brzo. Kako napreduju u sučeljavanjima, tako će protukandidati sve rjeđe biti ranjivi, pripremit će odgovore na sva neugodna pitanja i više si neće dozvoliti da poplave od zavisti. Ali, prepoznat ćeš njihovu izgubljenost po promjeni smjera kretanja. U nevolji, oni se uvijek izgube i mijenjaju smjer kretanja.
  • negdje blizu središta labirinta predizborne utrke nalaze se donacije za kampanju tvojeg kandidata. To su posebno vrijedne točke koje tvojem kandidatu omogućavaju dodatne aktivnosti u kampanji čime postaje snažniji pred protukandidatima, a u osvajanju glasova po pojedinim kvartovima njegova snaga raste.
  • budi oprezan, protukandidati se samo naizgled kreću jednakom brzinom kao i tvoj kandidat. No, dok se tvoj kandidat priprema i piše Program za nadolazeći mandat, oni se ipak kreću malo brže i planiraju kako ga zaustaviti. Donekle usporavaju pred medijskim sučeljavanjima za koja se posebno pripremaju. Tvoj kandidat kreće se sporije jer ulaže veliki trud oko svakog birača i u neposrednom kontaktu s biračima, za koji mu treba vremena, izlaže se riziku da ga protukandidati zaustave i približe mu se na tom putu.
Igra je zamišljena kao posveta Pac-Manu, akcijskoj igri firme Namco.

Izborni rezultati kandidata

Zadržavamo si pravo brisanja uvredljiv(ij)ih poruka.